Infographics: een marketing tool voor je bedrijf

Infographics: Een van de beste marketingmateriaal voor jouw bedrijfsplan

In de afgelopen jaren zijn infographics een van de up and coming marketing tools voor elk bedrijf geworden. Of je bedrijf nu Business to business of Business to consumer is, je kunt infographics gebruiken om zaken aan je klanten uit te leggen, belangrijke concepten in jouw branche te illustreren en je bedrijf te promoten.

Infographics begon populariteit op internet rond 2010, en sindsdien zijn ze verbeterd en verfijnd. We hebben het eerder al uitgebreid gehad over infographics gebruiken om je jaarcijfers te presenteren, en de meeste infographics bieden nu een hoog niveau van grafisch ontwerp dat niet nog niet zo scherp was ontwikkeld in de begin dagen van het medium.

Maar hoewel infographics de afgelopen jaren alleen online populariteit hebben bereikt, liggen hun wortels natuurlijk ook in de offline media.

Wat is de geschiedenis van infographics en waarom zou jouw bedrijf ze moeten gebruiken? Lees verder om het antwoord te vinden, samen met veel andere nuttige informatie, zoals:

 • Wie de pioniers van infografisch ontwerp waren en waarom je hen van hun andere werk kunt kennen
 • Hoe de moderne infographic tot stand kwam
 • Waarom infographics een verzameling werden van moderne digitale marketing
 • De minder bekende voordelen van infographics en hoe ze te gebruiken om je bedrijf te promoten

We zullen ook onderzoeken wat veel gebruikte infographics op dit moment zijn. Laten we beginnen met een kijkje te nemen naar wat precies een infographic is.

Wat is een zakelijke infographic?

Elke vorm van visuele informatieverzameling kan technisch worden ingedeeld als een infographic. Momenteel is bewezen dat het visueel meestal veel effectiever en aantrekkelijker is dan de tekst. Om die reden is het gebruik van infographics in opkomst.

Een infographic is een visuele weergave van data of informatie. Typisch creëert een grafisch ontwerper een infographic om een ​​verzameling gegevens of informatie gemakkelijker te maken voor een lezer om te verteren. Met andere woorden, infographics vergemakkelijken het begrip van die informatie en verzenden het op een efficiëntere en snelle manier.

In zijn meest basale vorm zou een infographic het volgende kunnen illustreren: hoeveel mensen graag appels eten. Als dat aantal 200 miljoen bedraagt, dan zouden 10 miljoen appelliefhebbers kunnen worden vertegenwoordigd door een enkele appel, en 20 appels zouden dan op de infographic kunnen worden afgebeeld om dat aantal op een grafische manier weer te geven.

Dat kan dan worden vergeleken met de 150 miljoen sinaasappel liefhebbers, die eveneens gelijkgesteld zijn met 15 sinaasappelen. In wezen geeft deze infographic mensen een snelle en handige manier om gegevensvergelijkingen tussen appels en sinaasappels te maken.

Je kunt ze natuurlijk op vele manieren naast elkaar zetten om verschillende aspecten te belichten, zoals de verschillen, voor- en nadelen of de populairiteit.

appels en sinaasappels infographic

Infographics zijn een vorm van content marketing, ontworpen om te zorgen dat droog materiaal kan worden omgetoverd in iets beters. Kleuren, vormen en algemene presentatie maken een groot verschil uit of mensen door je infographic worden geïnspireerd. Deze vorm van marketing kan ook helpen bij het optimaliseren van de zoekmachinevindbarheid van je website.

De zoekmachine rankings zullen verbeteren, omdat mensen van nature aangetrokken worden door visuele inhoud en deze vaak ook nog eens willen delen.

Statistieken die de effectiviteit van infographics bewijzen

Je hoeft ons niet op ons woord te geloven over hoe effectief infographics zijn voor het promoten van een bedrijf, het stimuleren van potentiële klanten en het verbeteren van SEO. Hier zijn vier statistieken die ons punt bewijzen :

 1. Bijna driekwart van alle social media marketeers gebruiken een visueel element zoals infographics in hun marketing.
 2. Zevenendertig procent zeggen dat visuals het belangrijkste element zijn van hun sociale marketingcampagnes.
 3. Zevenentwintig procent zegt dat ze hun gebruik van beeldmateriaal in het komende jaar zullen verhogen.
 4. Zestigvijftig procent van de marketeers wil meer weten over het creëren van beelden zoals infographics.

Nu begrijp je hoe populair infographics aan het worden zijn. Laten we eens kijken hoe ze met een deep dive in de vorming van deze soort visuele presentatie kwamen.

De oude geschiedenis van infographics

Er zijn diegenen die de geschiedenis van infographics zien als duizenden jaren geleden, naar de grotschilderingen die tijdens het Paleolithische tijdperk zijn gemaakt. De vroegste werden gevonden in Indonesië, terwijl ze later ook in Europa zijn ontstaan. Maar omdat het ware doel van infographics is om informatie in artistieke vorm over te brengen, niet alleen om plaatjes te maken, betogen anderen dat deze geen ware oorsprong van infographics vormen.

waren grotschilderingen al infographics

Het echte begin van infographics zou dan kunnen worden opgespoord naar het oude Egypte, waar tekeningen veel doelbewuster werden gebruikt. Hiërogliefen dateren uit 3300 v.Chr. En werden samengevoegd om ideeën achter te laten over dingen zoals religie en om te laten zien hoe het dagelijks leven eruit zag.

Pas later, in de late 17e eeuw in Engeland, zijn die grafieken, kaarten en andere visuele elementen die we met infographics hebben geassocieerd, steeds belangrijker geworden. De meeste zeggen dat William Playfair’s boek “The Commercial and Political Atlas,” gepubliceerd in 1786, het medium zijn moderne start gaf.

In zijn poging om zijn argumentatie over de economie in Engeland meer interessant en overtuigend te maken, heeft Playfair een verscheidenheid aan innovatieve formaten gebruikt, waaronder histogrammen, lijngrafieken en staafdiagrammen.

Playfair Atlas grafieken

Playfair publiceerde later boeken met taartdiagrammen, als eerste in Engeland, met het doel om zijn materiaal aantrekkelijker te maken voor degenen die weinig economische kennis hadden.

Zelfs honderden jaren geleden was zijn motivatie achter het gebruik van een illustratie om de belangrijkste delen van een argument te tonen. Playfair wist dat de visuals mensen zouden aantrekken. Ze zouden bijna ondanks hun gebrek aan kennis kunnen leren, ook al waren ze niet erg gepassioneerd over de economie. Uiteindelijk werd Playfair bekend als de vader van moderne statistische grafieken.

Terwijl je zeker weet wat de naam Florence Nightingale, de oprichter van het moderne verpleegkundig beroep betreft, weet je misschien niet dat zij ook een rol speelde bij het populariseren van infographics. Zij is gecrediteerd voor het bedenken van de coxcomb-grafiek, met behulp van een reeks gegevens die zij tijdens haar tijd verzamelde als verpleegster in de Krimoorlog.

Ze legde onvermoeibaar de oorzaken van de sterfgevallen die ze zag vast, en maakte ze tot artistieke vorm, met behulp van een “coxcomb”, in principe een grafiek die een beetje lijkt op een roos.

Deze grafiek maakte het duidelijk dat meer mannen aan ziektes sterven dan aan feitelijke wonden tijdens de oorlog. Nightingale beweerde dat de sterftegrafiek duidelijk maakte dat ziekenhuizen sanitaire voorzieningen moeten verbeteren, in plaats van mensen dood te laten gaan aan te voorkomen oorzaken

De moderne infographic

In de jaren 1900 kwamen er drie belangrijke groepen op het idee om infographics verder te ontwikkelen.

De eerste kwam in Londen, waar twee mannen, Alfred Leete en Harry Beck, kaarten van de London Underground tekenden om mensen te helpen waar de stations in relatie tot elkaar waren. Leete, grafisch kunstenaar, maakte zijn deel uit van een reclameboodschap met de Underground in de vroege jaren 1900. In 1933 publiceerde Beck een verbeterde en nog een verbeterde kaart, die mensen een veel betere bron gaf om hun weg te vinden in de stad.

De tweede ontwikkeling kwam in 1972, toen een poster gemaakt door Otl Aicher hielp om het moderne icons te populariseren, zien we nu op crosswalk signs. Aicher maakte de ontwerpen voor de Olympische Spelen van München, die atleten in verschillende momenten van spel afbeelden en de universaliteit van zijn illustratie werd gezien als een belangrijke stap voorwaarts in visuele communicatie.

Eindelijk, in de jaren zeventig, begon Peter Sullivan iets te creëren dat sterk lijkt op de moderne infographic van vandaag. Zijn illustraties liepen in The Sunday Times, en hij schreef uiteindelijk twee boeken over de grafische afbeelding van de krant voor zijn dood in 1996.

Andere vormen van media begonnen met gebruik van infographics voor digitaal. Naast kranten was televisie ook een vroegere adoptie van deze vorm van communicatie. Enkele interessante recente toepassingen van infographics op tv zijn:

 • Noorse elektronische muziekduo Röyksopp gebruikte alleen infographics in een 2002-video.
 • Areva, een frans energiebedrijf, vertrouwde bijna uitsluitend op infographics voor een beroemde 2004 commercial.
 • Newscasts begon gebruik te maken van infographics in het einde van de jaren negentig en vroeg in de jaren 2000, het realiseren van de extra visuele hulp kan helpen om informatie beter aan de kijkers te communiceren.

Tv was echter niet het enige format om infographics te omarmen. Ze worden nu veel gebruikt in tijdschriften en andere reclame media. In wezen kan elk visueel medium hen gebruiken – en met groot succes.

Infographics in Digital Marketing

Vooruitgang in technologie hielp de adoptie en implementatie van infographics te versnellen. We zijn ver weg van de dagen van met de hand getekende illustraties. Programma’s zoals PowerPoint, Excel en Adobe Photoshop bieden grafisch ontwerp van professioneel kwaliteit. Dat maakt het gemakkelijker om deze graphics online te plaatsen en te promoten.

De opkomst van internet heeft geleid tot de opkomst van digitale marketing, en dat is waar infographics hun echte niche hebben gevonden. Marketeers realiseerden zich snel dat visuals beter zijn om mensen hun aandacht online te trekken dan woorden. Studie na studie heeft aangetoond dat mensen veel beter aandacht houden bij visuele informatie dan op schriftelijke of mondelinge informatie.

Geen wonder dat die bedrijven een enorme kans zien in infographics. Ze hebben vaak veel informatie die ze graag naar potentiële klanten willen overbrengen, maar ze weten dat veel van hen niet door middel van paragrafen en paragrafen aan woorden gaan zitten spitten om die informatie te krijgen.

Infographics zijn de slimste manier geworden om deze informatie te distilleren. Het is een beetje als Mary Poppins met ‘Een lepel suiker helpt het medicijn te slikken’, een beetje toegevoegde visual appeal helpt om informatie over te brengen die mensen anders helemaal zouden overslaan.

Met de verspreiding van technologie hebben we geleerd hoe we snel informatie kunnen krijgen en hetzelfde geldt voor infographics. Met een paar klikken online kunt je je eigen aangepaste infographic bestellen.

De voordelen van het gebruik van infographics in Content Marketing

Er zijn veel voordelen van goed ontworpen infographics voor content marketing, waardoor dit soort visuele content een van de meest gebruikte visualisatie vormen is. De meest relevante voordelen van infographics zijn:

Relevante feiten en cijfers benadrukken

Mensen houden van veiligheid, en daarom zijn we zeer aangetrokken tot concrete informatie, zoals gegevens, cijfers en statistieken. Tegelijkertijd zijn veel mensen ook sterk aangetrokken tot visuele informatie. Een infographic smelt deze twee liefdes, informatie en beelden in één gestructureerd en gemakkelijk verteerbaar stukje informatie.

Plezier hebben

Goed ontworpen professionele grafische ontwerpstukken zijn bedoeld om de kijker te betrekken, een boodschap te brengen en plezierig te zijn. Geweldig grafisch ontwerp wordt geconsumeerd en niet over het hoofd gezien. Zo biedt infografisch ontwerp de mogelijkheid om een ​​bericht op een manier over te brengen die iedereen aanspreekt!

Het aanbieden van een eenvoudig te begrijpen visuele bron

Naast het feit dat de infographics meer visueel aantrekkelijk zijn dan de tekst, zijn ze ook makkelijker te begrijpen. Het menselijke brein kan grafische informatie efficiënter verwerken en onthouden dan in tekstformaat, waardoor deze informatietechnologie een van de beste manieren is om gegevens te communiceren.

Een uitstekend hulpmiddel worden voor een webpagina, blog en sociale netwerken

Mensen houden ervan om informatie en afbeeldingen met anderen te delen! Het feit dat een infographic een manier is om inhoud op een eenvoudige, snelle en visuele manier op te nemen, geeft een uitstekende gelegenheid om vaak gedeeld te worden.

Niet alleen dat, maar infographics kunnen worden gemarkeerd met je bedrijfslogo en beeldmateriaal dus elke keer dat iemand een infographic deelt, groeit het bewustzijn en vertrouwdheid in jouw merk!

Het verlenen van merkversterking

Door je logo en merknaam te gebruiken in het ontwerp van een infographic, samen met een scala aan kleuren en typografie die uniek zijn voor jouw merk, is het infografic design geheel uniek voor jouw bedrijf. Dit maakt het mogelijk dat de branding en berichtgeving overal op internet wordt gedeeld en zorgt voor herkenbaarheid.

Vereenvoudigde ingewikkelde informatie

Er zijn veel producten en diensten waarin de processen, fasen, eigenschappen of operaties moeilijk te begrijpen zijn. Infographics bieden een goede oplossing, omdat ze een verduidelijking van een gecompliceerd proces op een visuele manier toelaten die het gemakkelijker maken voor meer mensen om te begrijpen.

Als je product of dienst moeilijk te begrijpen is of je de voordelen en kwaliteiten ten opzichte van de competitie wilt tonen, dan is het een perfecte oplossing voor jouw probleem met een infographic ontworpen door een professioneel grafisch ontwerpbureau!

De mensen die deel uitmaken van het verkoopteam weten als geen ander dat met bepaalde producten de klant moet “zien om te geloven”. Infographics biedt een geweldige manier om gegevens en informatie te delen op een manier die makkelijk te begrijpen is waardoor potentiële klanten comfortabeler zijn en meer vertrouwen in jouw bedrijf hebben!

Verbetering van zoekmachine optimalisatie

Je wilt dat zoveel mogelijk mensen naar jouw website komen. Het gebruik van SEO is de beste manier om nieuwe mensen op jouw site te krijgen en eventueel ook nieuwe klanten te krijgen. Door de goede praktijken van SEO te gebruiken, zoals het plaatsen van infographics op jouw site, kun je de ranking voor jouw pagina’s vergroten, waardoor je veel gratis zoekverkeer krijgt.

De echte sleutel tot SEO is de sterkste informatie hebben die je bezoekers kunt bieden, en infographics spelen een grote rol in die strategie. Als je wilt laten zien dat je een expert bent, zal een gepolijste infographic al je kennis en kunde overzichtelijk weer kunnen geven en betrouwbaar over komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *